Algemeen

Groen Zottegem steekt fietsers hart onder de riem

thumbnail_20170901_080143

Zottegem, 01/09/2017 – Groen Zottegem organiseerde op vrijdagochtend 1 september een ludieke actie om fietsers een hart onder de riem te steken. De actie was tegelijk een oproep tot hoffelijkheid voor zowel fietsers als automobilisten. Onder het motto “better safe dan sorry” deelde Groen Zottegem spaakreflectoren uit.

Persbericht

Op 1 september wordt de ochtendspits een heel pak drukker , de vakantie is gedaan en het werk- en school verkeer komt volledig terug op gang. In een haastige wereld durft wederzijds respect er al eens bij inschieten. Een plots geopende autodeur , fietsers geen ruimte geven of parkeren op het fietspad. Het zijn slechts enkele aspecten die lastig zijn voor de fietser. Anderzijds kunnen ook fietsers irritatie veroorzaken door niet verlicht te rijden , de hele rijbaan in te palmen enzovoort. Een goede zichtbaarheid is van groot belang. Een veilige fietsinfrastructuur en veilige schoolomgevingen zijn voor Groen Zottegem van primordiaal belang . Ouders durven hun kinderen niet naar school laten fietsen omwille van de verkeersonveiligheid. Een verdere sensibilisering en inzet op verkeersveiligheid , vooral op de drukste en gevaarlijkste plaatsen is dan ook noodzakelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s