Algemeen

Voor wie er nog zou aan twijfelen. Centrum Zottegem: 20 km/u!

Zottegem, 10/08/2017 – Voortaan rijdt niemand nog te snel in het centrum van Zottegem dankzij deze mooie schilderwerken op straat.

Categorieën:Algemeen

6 antwoorden »

  1. Die zijn in Zottegem ( Hoe luid de naam ZOTTEGEM ? ) volledig de pedalen kwijt,dus daar zet ik nooit geen voet meer,zal ergens anders winkelen !

  2. Ik vind niet dat ze in Zottegem de pedalen kwijt zijn, eerder dat ze ze nu eindelijk gevonden hebben. Het tijdperk van de auto in een binnenstad is bijna voorbij. Leve de voetganger en de fietser! Ik hoop overigens op strenge controles op die maximale snelheid, zodat automobilisten zich daar ook een keer aan houden. Misschien is het ook een idee om de verkeersregels betreffende een woonerf te publiceren, zodat iedereen weet wat zijn plaats is in het centrum van Zottegem. Wie heeft er bijvoorbeeld voorrang? Moeten voetgangers opzij gaan voor auto’s of moeten de auto’s achter de voetgangers blijven rijden? In ieder geval wordt Zottegem een stuk aangenamer voor de winkelaars.

  3. Het is nu te hopen dat die wielertoeristen zich daar ook aan houden.

  4. kom nu wel iedere week in zottegem , moet wel vaststellen dat de horeca ver dood is , na 17.00 is der niet veel meer open , dus een koffietje op een terrasje , vergeet het maar , nu ja woonerf , als je der echt een woonerf wil van maken , mogen alleen bewoners zer nog rijden , maar ja nu gaat het doorgaand verkeer er door , en ja je moet al opletten of ze rijden je gewoon onderste boven

  5. Aangenamer voor de winkelaars? welke winkelaars? Er is geen parkeerplaats voor de winkelaars…. die gaan allemaal naar Geraardsbergen.. En de stadskern renovatie? Daar zitten nu iedere dag dronken mensen op de bankjes een ganse dag door omdat ze niks beter hebben te doen. De politie neemt ze mee en het parket laat hun na een halfuurtje terug gaan… leuk wonen in zottegem…

  6. Dank allen voor de beleving en feedback. Toch een nuance want veel Zottegemnaars werken zich uit de naad om de stad te laten leven. Parkeer je wagen pal in het centrum aan de oude brandweerkazerne, achter de CM, op de Heldenlaan, ook aan het gemeentehuis of achter het kasteel/bieb als het gratis moet zijn en geniet van het flanneren of shoppen. Te voet is de binnenstad best nog de moeite vergeleken met andere kleine steden,… en let eens op het handvol hippe initiatieven die dit jaar al werden genomen in een straal van 100 meter rond de kerktoren. Kopen, eten, koffietje,… sommigen verdwijnen (spijtig), anderen verschijnen. Uit in Zottegem is nog zo zot niet.
    Carl, redacteur

Geef een reactie