Algemeen

Bijna 10 % betrapt op dronken rijden

O

Zottegem/Herzele/Sint-LIevens-Houtem, 11/07/2017: Politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem laat weten dat er afgelopen weekend uitgebreide alcoholcontroles werden gehouden. Bijna 10% van de bestuurders werd betrapt op dronken rijden. (PDV)

De lokale politie kon rekenen op de steun van de Oost-Vlaamse politieschool PAULO, die in het kader van werkplekleren een aantal aspirant-inspecteurs ter beschikking stelde. Op tien verschillende locaties werden vrijdag- en zaterdagnacht controledispositieven opgesteld.

Vrijdagnacht werden 62 bestuurders gecontroleerd, waarvan 6 betrapt zijn op sturen onder invloed van alcohol of drugs. Eén rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken, de 5 overige werden 3 of 6 uur ingehouden.

Zaterdagnacht werden 97 bestuurder aan een controle onderworpen, waarbij er 8 bleken te sturen onder invloed van alcohol. Ook hier werd 1 rijbewijs onmiddellijk ingetrokken en mochten 7 bestuurders de wagen voor de duur van 3 of 6 uur aan kant laten.

Alle bestuurders die ‘safe’ stuurden ontvingen een BOB-sleutelhanger. De politie stelde verder processen-verbaal op wegens inbreuken inzake het niet dragen van de veiligheidsgordel, drugbezit en defecte autoverlichting.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s