Algemeen

Hopteelt in Vollezele

Karel Spinael-Hopteelt

Vollezele, 03/07/2017 – Ambachtelijke hobbybrouwer Karel Spinnael uit Vollezele, deelgemeente van Galmaarden, experimenteert volop met  zijn zelf geteelde hop. Karel gebruikt tegelijk met de zelf geteelde hop nog graan en kruidensoorten die in de natuur voorkomen, wat zijn artisanaal gebrouwen bier een aparte toets geeft. (FDS)

Hop is een onmisbaar ingrediënt bij het bier brouwen. Reeds in de middeleeuwen werd hop daarvoor gebruikt. Hop is tegelijk  een bewaar- en smaakmiddel dat enige bitterheid verleent aan het bier. De zogenaamde IPA’s of Indian Pale Ale bevatten veel hop.

In België is vooral de streek rond Poperinge en Asse gekend voor zijn hopcultuur. Karel hoopt dat de hopteelt en de streekgebonden biertraditie van het Pajottenland een heropleving kennen. Op de foto zie je Karel aan de Repekouter in Vollezele.  Tussen zijn hopplanten, die er niet alleen aan hoge ranken groeien maar ook langs zijn tuinhuis.

(Freddy De Schuiteneer)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s