Algemeen

Groen HoBraMa lanceert “Micro-bibs” in Horebeke

3002357-f931874ff50264eff43aa5da3f922e1a

Horebeke, 03/07/2017 – Met de steun van jeugdschrijver Marc De Bel pakken de afdelingen van Groen in Horebeke, Brakel en Maarkedal (HoBraMa) met de “HoBraMa Microbibs”, kleine bibliotheekjes die in de openbare ruimte te vinden zijn en waar mensen boeken kunnen uitwisselen. (BB)

Het startschot wordt gegeven in Horebeke, met de plaatsing van microbibs bij de drie kerken die de gemeente rijk is. Samen vormen ze een leuke wandeling in het hart van de Vlaamse Ardennen. Voorzitster Claire Vanhoutte: “Nu er overal alleen maar bespaard wordt en sommige gemeenten hun bibliotheken sluiten, willen wij met HoBraMa Microbib cultuur en natuur verenigen. Wat is er toffer dan boeken met elkaar delen en lezen in de natuur?”

SONY DSC

Groen HoBraMa verwacht dat het concept vanzelf uitbreiding zal kennen ten gevolge van enthousiaste mensen in de streek die mee gaan doen. “Een mooi voorbeeld ook van deeleconomie,” vervolgt Vanhoutte, “en we zijn erg blij dat schrijver Marc De Bel bereid is peter van het project te zijn”. Waar? Korsele 39, Horebeke (rechtover de Protestantse kerk) Wanneer? zaterdag 8 juli om 11u, lancering door Marc De Bel. Iedereen van 7 tot 77 jaar welkom!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s