Algemeen

In Geraardsbergen krijgen kansarmen cursus ‘mediawijsheid’

OK2A5696

Geraardsbergen, 30/06/2017 – In samenwerking met Leerpunt en met steun van ‘Mediawijs.be’, heeft de bibliotheek de cursus ‘Mediawijsheid voor kansarmen’ georganiseerd. Doelgroep waren kansarmen met kinderen zonder computer thuis. (LB)

Gedurende 10 lessen kregen de cursisten door Leerpunt eerst een basisopleiding pc-gebruik. Aansluitend werd door de bibliotheek gefocust op mediawijze thema’s zoals privacy, de instellingen van een Facebook-account e.d. Bedoeling is de ouders meer attent te maken op het digitaal gedrag van hun schoolgaande kinderen en de gevaren die daarmee verbonden zijn.

Deelnemers die het hele traject hebben doorlopen, ontvangen als beloning gratis de laptop waarop ze de lessen gevolgd hebben. De cursisten presenteerde elk hun werk in de bibliotheek van Geraardsbergen in het bijzijn van schepen Kristin Vangeyte.

(Lisa Bilterijst)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s