Algemeen

Weet je nog wat dit is?

hakbak 1-IMG_0340

Algemeen, 26/06/2017 – Wie kent dit nog? Dit vond je in elk huishouden. Neen het is geen vuilblik! Het antwoord: 

hakbak 2-IMG_0341

Het is een ‘hakbak’ :

Dit voorwerp werd samen met een hakmes gebruikt om groenten zoals kolen, andijvie of spinazie fijn te hakken nadat ze eerst kort in veel  water gekookt werden. Daarna werden de gehakte groenten meestal aan een bechamelsaus toegevoegd.

Wanneer er thuis geslacht werd, werd bijvoorbeeld het hoofdvlees van het zwijn ook gekookt en daarna in de hakbak gehakt om er  ‘van t hoofd’ of om het op zijn Gents uit te drukken ‘uuflakke’ mee te maken.

Ingezonden door Karel De Pelsemaeker.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s