Algemeen

Sneukeltocht Samana Oosterzele

DDL oosterzele kasteel laarne

Oosterzele, 18/06/2017 –  Op donderdag 6 juli laat Samana Oosterzele je kennis maken met een prachtig stuk patrimonium: kastelen. Samana Oosterzele heeft oog voor cultureel erfgoed. (R 17, foto DDL).

Tijdens de ‘Sneukeltoer’ ga je kennis maken met een patrimonium waar de bewoners meestal geen prinsen meer zijn. Guido Vervust is traditiegetrouw de gids van dienst. Kastelen worden meestal geassocieerd met rijkdom, macht, roem en dikwijls een interessant verborgen verleden.

Oost-Vlaanderen is rijkelijk bezaaid met bekende en minder bekende kastelen, elk met hun eigen verhaal, hun eigen grootsheid en hun eigen stukje vergetelheid. Bij het eerste rustpunt in het restaurant Van Der Valk in Kruishoutem geniet je van koffie met appeltaart.

In feestzaal De Zevensterre in Laarne wordt de Sneukeltocht afgerond met een ‘Laarns’ charcuteriebord met boerenbrood. Deelnemen kost 30 euro (al in). De opstapplaatsen: Anker: 13 u 10, De Zilverreiger: 13 u 15, IZOO: 13 u 20, De Kring: 13 u 25, Winkel Van Bever: 13 u 30.

Inschrijven kan bij de bestuursleden van Samana Oosterzele en bij Juliette Meuleman, 09 / 362 99 00, juliette.meulecman@telenet.be, Rita De Landsheere, 09 / 362 79 09, ritadelandsheere@hotmail.com. Graag inschrijven voor 1 juli 2017.

Reporter 17, foto DDL

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s