Algemeen

Ontdekking: komt de allereerste selfie uit de vroege middeleeuwen

kerkschatten basiliek tongeren IMG_6608

Vlaamse Ardennen, 28/05/2017 – Tijdens gravend onderzoek ontdekte de Zuid-Oost-Vlaamse wetenschapper Prof. Ig. Ewan O’ Don de Bernissart een beeltenis uit de vroege middeleeuwen die door de wetenschapper wordt omschreven als de allereerste selfie. Hij gaf aan onze redactie een exclusief interview: 

De Beiaard: Professor, wat is er van aan?

Ig. Ewan O’ Don de Bernissart: “Dit is wetenschappelijk baanbrekend. Aan de houding van de os maxillaire en de modernistisch-dwaze gezichtsuitdrukking is duidelijk te zien dat deze vroeg-middeleeuwse afbeelding, die ik per toeval heb gevonden in de krochten van de basiliek van Tongeren, de oudste selfie moet zijn. In het Museum voor Satirische Historiek stonden ze voor een raadsel toen ik hen er mee confronteerde. Ze beseften direct de onschatbare waarde van deze selfie.

De Beiaard: De wetenschapper zoekt ondertussen verder naar mogelijke verbanden tussen het aantal gevonden pixels en restantonderzoek na de houtskoolmethode. Van zodra we meer weten leest u het in De Beiaard. (SjK)

 


(#satire, foto SjK)

Categorieën:Algemeen, topic : Grappig

Getagd als:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s