Algemeen

Mullem is niet zo maar een dorp in de Vlaamse Ardennen.

unnamed (5)Oudenaarde – Mullem, 11/05/17 –  De wandelclub Hanske De Krijger uit Oudenaarde, organiseerde gisteren een prachtige wandeltocht in Mullem. De zon was er en ook honderden wandelaars schreven zich in voor een wandeltocht in een natuur die van vol lente was, en voor wie ook eens rond keek kon prachtige landschappen aanschouwen. (HDK, foto’s L.A.M.P.)

De Bekemolen  stond ook op het wandelparcours. Maar Mullem als geklasseerd dorp heeft ook een boeiende geschiedenis, of beter gezegd een bloedige militaire geschiedenis. De slag bij Oudenaarde was een veldslag tijdens de Spaanse Succesieoorlog (1701) en de gevechten vonden plaats op en rond de weilanden en kouters van Eine,Heurne en Mullem.
Vandaag is het historisch dorp Mullem een dorp met een kerkt en schoolhuis dat momenteel een restaurant is en een herenhoeve en een prachtig dorpscafe De Kroon.
Wandelen in Mullem is een aanrader ! Als je individueel wil gaan wandelen kan je informatie verkrijgen bij de Dienst toerisme van Oudenaarde
HDK (foto’s L.A.M.P)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s